Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Η αμαρτία έγκειται αλλού


Ναι κύριε πρόεδρε, δεν είναι αμαρτία να παίρνεις δάνειο από τους Κινέζους ή τους Ρώσους. Πάρε όσα θες. Αν φυσικά σου δώσουν.

Η αμαρτία κύριε πρόεδρε, έγκειται αλλού.

Έχει να κάνει με το τι δίνεις ως αντάλλαγμα όχι τόσο βάσει των όρων του συμβολαίου, που ρυθμίζει την καταβολή του τόκου και την αποπληρωμή. Αλλά αυτά που δεν ρυθμίζει. Ας θυμηθούμε απλώς το ρωσικό πλοίο Chariot που ήταν φορτωμένο με πυρομαχικά για τον Άσαντ τα οποία δεν κατείσχες όπως είχες υποχρέωση. Αδιαφορείς για τις συνέπειες της απόφασής σου αυτής που έχει ως αποτέλεσμα να διευκολύνεται η θανάτωση χιλιάδων αμάχων.



Αμαρτία κύριε Πρόεδρε, είναι και το κίνητρό σου. Θέλεις να φορτώσεις στους φορολογούμενους πρόσθετα βάρη απλώς και μόνο γιατί θέλεις να συνεχίσεις να προσφέρεις μια σκανδαλωδώς προνομιακή μεταχείριση σε μια συγκεκριμένη κάστα. Και πάλι αδιαφορείς για το ότι με τον τρόπο αυτό θα είναι ακόμη δυσκολότερη η αποπληρωμή αυτού του δανείου από το σύνολο της κοινωνίας, μια και θέλεις να αποφύγεις πάση θυσία θεραπείες που δεν σου αρέσουν, όσο κι αν αυτές είναι αναγκαίες.

Αμαρτία κύριε πρόεδρε είναι και η απόφασή σου να τη σκαπουλάρεις αφήνοντας πίσω σου μια οικονομία στα συντρίμια και 50 χιλιάδες άνεργους, το Κυπριακό σε τέλμα με τη χώρα απομονωμένη από τους εταίρους της χωρίς σύμμαχους, ώστε να αποφύγεις να λογοδοτήσεις για την πολιτική σου, αφού γνωρίζεις ποια θα είναι η ετοιμηγορία του λαού.

Αμαρτία δεν είναι το φαγοπότι σε μια ταβέρνα με τα δικά σου λεφτά. Είναι όμως όταν αφήνεις τον λογαριασμό να τον πληρώσει η επόμενη παρέα που θα κάτσει στο τραπέζι που γλεντούσες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: