Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Όταν δεν σου κάνει ο υπουργός σου



Αφού για ακόμη μια φορά, ο Χριστόφιας εξέφρασε την έλλειψη εμπιστοσύνης προς τον υπουργό Οικονομικών του, τον Βάσο Σιαρλή, το πράγμα δεν μπορεί πια να μείνει εδώ.


  • Ως γνωστόν, ο Χριστόφιας έθεσε πριν ένα περίπου μήνα βέτο στην πρόθεσή του Σιαρλή να συζητήσει με τις συντεχνίες θέμα μη καταβολής του 13ου μισθού. 
  • Ο στενός συνεργάτης του Χριστόφια, ο Andros and his people,  που ως γνωστόν "εκφράζει την πολιτική προέδρου" χρειάστηκε να καθοδηγήσει τον υπουργό οικονομικών κατά τους διορισμούς στο διοικητικό συμβούλιο της Λαϊκής. 
  • Κατόπιν, την περασμένη Πέμπτη τον απέτρεψε από το να εξαγγείλει τα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης για περιορισμό του ελλείμματος στο 2,5%, λίγες ώρες  αφού ο υπουργός εξέφρασε δημόσια σχετική πρόθεση. 
  • Την επόμενη μέρα, ο Χριστόφιας άσκησε στον Σιαρλή κριτική υποδεικνύοντάς του εμμέσως πλην σαφώς πως η κυβέρνηση του δεν ανέχεται τη δημοσιονομική πειθαρχία και κατηγορώντας τον πως κακώς επαναβεβαίωσε τη δέσμευση προς τους ευρωπαίους εταίρους που ανέλαβε ο Κίκης Καζαμίας για δημοσιονομικό έλλειμμα 2,5% του ΑΕΠ φέτος (η δέσμευση του Σταυράκη ήταν 2,6%), αφού και 3% έλλειμμα να είχαμε "θα μας έλεγαν μπράβο". 
  • Επίσης, χαρακτήρισε τον υπουργό του ευθέως ως ανυπόμονο αφού επέμενε σε δημοσιονομική εξυγίανση βασισμένη σε "νεοφιλελεύθερη μονόπλευρη λιτότητα" που προωθούν οι "μανδαρίνοι" των υπουργείων.


Με άλλα λόγια, ο υπουργός του δεν του κάνει. Και δεν παραιτείται.

Ο Χριστόφιας θέλει άλλα πράγματα από αυτόν τα οποία ο Σιαρλή δεν μπορεί να προσφέρει.

Χρειάζεται έναν άνθρωπο σε εκείνη τη θέση που εκπέμπει και λαμβάνει στο ίδιο μήκος κύματος.

Χρειάζεται έναν Χατζηπέτρου, έναν Κυρίτση ή έναν Ευαγόρου.

Τελειότερο υπουργό Οικονομικών δεν θα μπορούσε να βρει ιδίως όταν έπονται διαπραγματεύσεις για δάνειο από το EFSF...

Δεν υπάρχουν σχόλια: