Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Αρχιεπίσκοπος: Γενηθήτω τραπεζικό καρτέλ!

Είναι χάσιμο χρόνο να παίρνεις ανθρώπους σαν κι αυτόν στα σοβαρά. Όμως η δύναμη και η εξουσία που διαθέτουν θάπρεπε επιβάλλει να φυλαγόμαστε από αυτούς. Και για τούτο θα αφιερώσω λίγες γραμμές, απευθύνοντας έκκληση προς την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού όπως πάρει τάχιστα τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία μέτρα μετά τις σημερινές δηλώσεις του αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, ο οποίος είπε τα ακόλουθα:

«Τώρα μερικοί έχουν τις απόψεις τους. Ο υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης πολλές φορές διαφωνεί με το διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιο Ορφανίδη, οι εκτελεστικοί των διαφόρων τραπεζών έχουν τις δικές τους απόψεις. Εμείς περισσότερο είμεθα θεατές αλλά εκείνο το οποίο περισσότερες φορές μου κάνει εντύπωση είναι που λένε να μειωθούν τα επιτόκια… Εάν οι τράπεζες δέχονται καταθέσεις με Α επιτόκιο, προχωρούν να δανείζουν με λιγότερο επιτόκιο, τότε θα φαλιρίσουν. Άρα πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία εκ των προτέρων όλων των τραπεζών ότι θα δεχόμεθα καταθέσεις μέχρι αυτού του ύψους και θα δίνουμε δάνεια με αυτό το ύψος επιτοκίου ώστε να μπορούν επιβιώσουν και οι τράπεζες και οι άλλοι να μπορέσουν να κάνουν τις δουλειές τους».

Κατάλαβες κύριε Χριστοφόρου; Το άτομο που ουσιαστικά ελέγχει το μεγαλύτερο μετοχικό πακέτο της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας στην Κύπρο, καλεί τις υπόλοιπες τράπεζες να συμπράξουν στη δημιουργία καρτέλ, ελέγχοντας τα επιτόκια καταθέσεων και δανεισμού!

Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι λέει το άρθρο 4 του περί Ανταγωνισμού Νόμου.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Πολύτιμο ιστολόγιο-πολύτιμες σκέψεις. Μόνο που είναι Κύπρος εδώ. Έτσι, είναι καταδικασμένες στην ανωνυμία. Αν κάποτε σκέψεις τέτοιου ύφους και ήθους αποκτήσουν όνομα και επίθετο, όχι από έναν αλλά 2, 3 , 1013...τότε ίσως να υπάρξει και Πολιτική σε αυτόν τον τόπο, Πολιτική πέραν της Βιομηχανίας του Κυπριακού.

Μπράβο.

Αντιπολιτευόμενος είπε...

Με ξέρουν στην Αλέρτ