Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Βαράτε, πληρώστε, τελειώσατε!

Σήμερα ήθελα να ασχοληθώ αρχικά με τη χτεσινή διάσκεψη Τύπου του Δημήτρη Χριστόφια, αλλά κρίνοντας (α) από την ανταπόκριση των αναγνωστών με σχόλια στις τελευταίες αναρτήσεις και (β) από το ότι βαρέθηκα να τον ακούω, να τον βλέπω μπροστά μου και να τον σκέφτομαι, αποφάσισα να γράψω μια άλλη ανάρτηση που ίσως να είναι κάπως πιο ενδιαφέρουσα.
Όλοι θυμόμαστε εκείνους τους αστυνομικούς που τον Δεκέμβρη του 2005 βασάνιζαν δύο φοιτητές για 45 λεπτά όπως κατέγραψε μια ερασιτεχνική κάμερα ενός πολίτη. Όλοι θυμόμαστε επίσης πως αυτοί οι δέκα αστυνομικοί σταμάτησαν τους δύο φοιτητές στην οδό Αρμενίας, άρχισαν να τους κακοποιούν και όταν τέλειωσαν το έργο τους, τους μετέφεραν στον αστυνομικό σταθμό Λυκαβηττού όπου συνέχισαν να τους κακοποιούν. Μετέπειτα, οι αστυνομικοί αυτοί κατέθεσαν μηνύσεις εναντίον των φοιτητών για σωματική βλάβη.
Οι εν λόγω αστυνομικοί βρέθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου όταν διέρρευσε το βίντεο αυτό από τον Πολίτη μετά από μήνες (η τότε Επίτροπος Διοίκησης κατέβαλλε αγωνιώδεις προσπάθειες να κουκουλωθεί η υπόθεση) και αθωώθηκαν το 2009 πρωτόδικα απορρίπτοντας τη βιντεοταινία. Το Ανώτατο εν συνεχεία απεφάνθη πως το βίντεο έπρεπε να γίνει αποδεκτό και για να μην τα πολυλογούμε, οι δεκά τελικά καταδικάστηκαν σε ποινές φοιλάκισης με αναστολή.

Η ιστορία δεν τέλειωσε όμως εκεί. Εναντίον των δέκα κινήθηκε πειθαρχική διαδικασία από την ίδια την Αστυνομία και καταδικάστηκαν σε χρηματικές ποινές 800 ευρώ.

Παρακαλώ διαβάστε την ανακοίνωση Τύπου που η Αστυνομία εξέδωσε πριν λίγο:

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡ. 3

Απόφαση Πειθαρχικής Επιτροπής για την ποινική καταδίκη μελών της Αστυνομίας

Η Πειθαρχική Επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα στο Αρχηγείο Αστυνομίας υπό την Προεδρία της Βοηθού Αρχηγού Εκπαίδευσης κ. Μαριάννας Φραντζή, σε σχέση με την πειθαρχική υπόθεση που κινήθηκε εναντίον δέκα μελών της Αστυνομίας με αφορμή πρόσφατη ποινική καταδίκη για το αδίκημα της επίθεσης μετά πραγματικής σωματικής βλάβης, αποφάσισε την επιβολή χρηματικής ποινής μέχρι οκτώ ημερομισθίων (ποσό που αντιστοιχεί σε €800 περίπου), στους δέκα κατηγορούμενους, στη βάση των επιβληθεισών ποινών και του σκεπτικού του ποινικού Δικαστηρίου.


Κυρία Μαριάννα μου, πολύ καλή εκπαίδευση κάνατε. Και εις ανώτερα! Ελπίζω όμως να καταλαβαίνετε πως την επόμενη φορά που θα μου κάνει αστυνομικός νόημα να σταματήσω, πως εγώ θα έχω ένα σημαντικό κίνητρο να το βάλω στα πόδια...


2 σχόλια:

the Idiot Mouflon είπε...

Hello Africa, tell me how ya doin'...

Αντιπολιτευόμενος είπε...

Φίλε Αγρινέ, it feels fine to be emulated by Cyprus...