Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

70 χιλιάδες ακατάλληλοι για την προεδρία

Το Sigmalive.com μετέδωσε νωρίτερα πως:

"...το σταύρωμα στο κονδύλι που απαιτείται για πρόσληψη 13 λειτουργών επικοινωνίας, οι οποίοι θα μεταφράζουν τις ανακοινώσεις των υπουργείων για την κυπριακή προεδρία της Ε.Ε το β' εξαμηνο του 2012 δυσχεραίνει την επικοινωνιακή πολιτική της χώρας μας, σύμφωνα με την διευθύντρια του γραφείο τύπου και πληροφοριών Ελεονώρα Γαβριηλίδου.

Το γραφείο τύπου και πληροφοριών έχει ζητήσει την πρόσληψη για ένα περίπου χρόνο 13 δημοσιογράφων που θα ασχολούνται αποκλειστικά με την μετάφραση ανακοινώσεων εκάστου υπουργείου.

Η επιτυχία μια προεδρίας στηρίζεται κατά 50% στην επικοινωνία, πρόσθεσε η κα. Γαβριηλίδου."

Φαίνεται πως η κυρία Γαβριηλίδου δεν γνωρίζει πως το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών όχι μόνο διαθέτει άφθονους μεταφραστές αλλά και λειτουργούς επικοινωνίας.

Μερικούς από αυτούς θα μπορούσε να αποσπάσει στα υπουργεία για να διεκπεραιώνουν την εργασία που θα προκύπτει για τις ανάγκες της προεδρίας της ΕΕ.

Αν δεν φτάνουν, γιατί δεν αποσπούνται άλλα άτομα από άλλες υπηρεσίες του δημοσίου αφού τύχουν της απαραίτητης εκπαίδευσης;

Απλώς το επισημαίνουμε, διότι το να βρεθούν 13 κατάλληλοι ανάμεσα σε 30 χιλιάδες άνεργους, είναι λιγότερο πιθανόν, από το να βρεθούν ανάμεσα σε 70 χιλιάδες δημοσιόσιτους.

Άλλωστε, και αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζει ο πολιτικός της προϊστάμενος Νεοκλής Συλικιώτης, δεν πρέπει να δώσουμε και την εικόνα πως κάποιοι ενδεχομένως κατηγορήσουν κάποιους πως επιχειρούν βόλεμα ημετέρων, δεν είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: