Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Ο ΑΠΟΕΛ και οι παρελάσεις

Δεν είναι η πρώτη φορά και αναμφίβολα δεν θα είναι η τελευταία που οπαδοί του ΑΠΟΕΛ καταφέρνουν με τη συμπεριφορά τους να ξεχωρίσουν. Αυτή τη φορά, κατάφεραν συμμετέχοντας στην χτεσινή παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και φωνάζοντας συνθήματα κατά της λύσης βασισμένης στην ομοσπονδία να τραβήξουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας προβάλλοντας την ιδεολογία τους ακόμα μια φορά, η οποία δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο ακραίος εθνικισμός και ο φασισμός.
Περισσότερο όμως θα έπρεπε να προβληματίσει η αδράνεια της κοινωνίας και της πολιτείας. Κι αυτό γιατί προϋπήρξαν οργανώσεις που έδρασαν με ανάλογο τρόπο έχοντας στόχους ασύμβατους με το κοινωνικό συμφέρον. Οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ έχουν πολλές φορές διακριθεί για τη συνθηματολογία τους που συχνά κινείται μεταξύ ύβρεων και προπηλακισμών, φανατισμού και εθνικιστικής υστερίας. Πολλές φορές όμως, άσκησαν οργανωμένη βία εις βάρος τρίτων όπως οπαδών άλλων ποδοσφαιρικών ομάδων αλλά και Τουρκοκυπρίων τους οποίους για αρκετό διάστημα μετά το άνοιγμα των οδοφραγμάτων και κυρίως μετά το δημοψήφισμα πετροβολούσαν από το οίκημα τους στη συμβολή της Λεωφόρου Μακαρίου και της Λεωφόρου Κένεντυ στο οποίο συχνάζουν Χρυσαυγήτες. Πόσες φορές δεν γίναμε μάρτυρες του χρήσης ναζιστικών συμβόλων από τους οαδούς της ομάδας αυτής;

Ας μην γελοιόμαστε, παρόμοιες ήταν και οι συμπεριφορές της ΕΣ-Α στο Τρίτο Ράιχ. Που γίνονταν ανεκτές από την πολιτεία και τα όργανά της μέχρι που κατατρομοκρατήθηκε ο πληθυσμός της Γερμανίας με αποτέλεσμα να σωπάσει και να μην εκφράζει αντίθετο λόγο στους ναζί.
ΜΕ αυτά τα δεδομένα, η ανοχή της πολιτείας και κυρίως της κυβέρνησης είναι ύποπτη. Αν πράγματι η κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ δεν ενστερνίζονταν τις απόψεις αυτών των γραφικών πλην επικίνδυνων νεαρών, στους οποίους η διοίκηση υποθάλπτει και στους οποίους η Εκκλησία χορήγησε κοπριά στα κρανία, τότε θα είχαν λάβει μέτρα εδώ και πολύ καιρό. Τους είδαμε να σχιζουν τα ιμάτιάτους όταν καποιοι έγραψαν πως ο Χριστόφιας είναι προδότης. Ωστόσο τις υπόλοιπές τους συμπεριφορές τις κάνουν γαργάρα.
Ίσως κι ο κύριος Χριστόφιας να αντλεί από αυτούς δύναμη. Ποιος ξέρει;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

para tin genikin eikona pou parousiazoun oi ideologies tou APOEL(fasistikes,ethnikistikes)...pws mporeis na laleis oti to "oxi stin omospondia" en fasistiko? =/

Αντιπολιτευόμενος είπε...

Ανώνυμε, δεν ισχυρίστηκα αυτό που λες και ξαναδιάβασε τι έγραψα. Εν πάση περιπτώσει, η ιδεολογία αυτών των ανθρώπων όμως είναι φασιστική και εθνικιστική όπως αποδεικνύεται από τις πράξεις τους που έχουν στόχο π.χ. τους διαφορετικά σκεπτόμενους ή τπ σύνοικο στοιχείο. Συνεπώς, αυτά τα συνθήματα δεν τα φωνάζουν τυχαία μια και η ιδεολογία τους αποκλείει την ετερότητα και τη διαφορετικότητα καθώς και τη συνύπαρξη.