Το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών μετέδωσε πριν από λίγο την ακόλουθη ανακοίνωση που παραθέτω αυτολεξεί:
"Γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια
Αν η ατυχής αναφορά μου στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου σε πρώην Υπουργό ότι έλαβε ανεργιακό επίδομα, έθιξε συμπολίτες μας, ειλικρινά απολογούμαι. Είμαι από τους ανθρώπους που όταν διαπράξουν λάθος, και ως άτομο και ως ηγέτης, συνηθίζω να προβαίνω σε αυτοκριτική.
Διαβεβαιώνω τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι μαζί με τους συνεργάτες μου απερίσπαστος συνεχίζω το σοβαρό και πολυδιάστατο έργο που η Κυβέρνηση παράγει προς όφελος του λαού και της Κύπρου μας. Αυτό το έργο με πλήρη τεκμηρίωση παρουσιάσαμε στη συνέντευξη Τύπου".
Κύριε πρόεδρε, μου επιτρέπετε να ρωτήσω ένα δυο πράγματα;
Γιατί παίρνετε την πολιτική τόσο προσωπικά για να αναγκάζεστε να συκοφαντείτε πολιτικούς σας αντιπάλους με κατηγορίες που δεν μπορείτε εν συνεχεία να στηρίξετε;
Ποιος σας έδωσε αυτήν την "πληροφορία";
Ποιος σας συμβούλεψε να την "αποκαλύψετε";
Επίσης, κάτι σχετικό με τον κατάλογο του Γλαύκου Χατζηπέτρου με τους φοροφυγάδες: Ο ίδιος λέει πως τον πήρε από μια "ανώνυμη" πηγή πριν τρεις μέρες και γνωρίζει πως είναι αυθεντικός.
Εσείς είπατε πριν δύο μέρες πως τον έχει και ίσως τον δημοσιεύσει. Γιατί δεν του τον ζητήσατε; Ποιος του επιβεβαίωσε την αυθεντικότητά του; Γιατί δεν κινήσατε διαδικασίες για είσπραξη των οφειλομένων και τιμωρία όσων αφήνουν να διαρρέουν σε αναρμόδιους τέτοιου είδους πληροφορίες; Και τέλος, γιατί συμπεριλαμβάνετε τον εκβιασμό στη πολιτική σας εργαλειοθήκη;
5 σχόλια:
Αυτή η συμπεριφορά είναι τόσο κατωτάτης υποστάθμης που δεν είμαι σίγουρη, αν αξίζει σχολιασμού.
Θα σημειώσω μόνο τις πρώτες μου σκέψεις, όταν διάβασα τις καταγγελίες. Ας υποθέσουμε, ότι πράγματι υπήρξε πρώην υπουργός που έκανε χρήση του δικαιώματός του και έλαβε στη συνέχεια επίδομα ανεργίας για κάποιο/α διάστημα/τα. Δηλαδή αποκλείουμε την πιθανότητα, αυτός ο άνθρωπος να αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και να το έπραξε απλώς και μόνο λόγω βιοποριστικών λόγων; Αναλογίζεται καθόλου ο πρόεδρος πως ένοιωσαν όσοι βρέθηκαν σε τέτοια θέση, όταν ακούν τον ίδιο να τους διασύρει με τέτοιο τρόπο; Κι αυτοί που σωπαίνουν ή τον υπερασπίζονται τυφλά ή ακόμη τον επιβραβεύουν για τέτοιου είδους ανεπανόρθωτους εκτροχιασμούς, αλήθεια τι ρόλο παίζουν επιτέλους; Νοιώθουν καλά με τον εαυτό τους;
Λεμεσιανούδα μου, καλωσόρισες ξανά στο φτωχικό μου.Η όλη ιστορία μου θυμίζει την καθίζηση των πολιτικών ηθών που βίωσε η Ελλάδα το 1989/90.
Ήταν η εποχή που η ελληνική γλώσσα εμπλουτίστηκε με τον όρο "αυριανοτομπρισμός". Αναφερόταν σε πολιτικούς που δεν δίσταζαν να λαϊκίσουν χρησιμοποιώντας ακόμη και γκαιμπελικές μεθόδους πολιτικής αντιπαράθεσης.
Προβλέπω πως η κυπριακή έκδοση του Τσάβεζ είναι αποφασισμένη για πολλά. Και ο προεκλογικός αγώνας θα είναι λασπώδης...
Είναι δέιγμα πανικού. Πιθανώς δικαιολογημένου. Δυστυχώς έχει η επιλογή - συμπεριφορά αυτή μειώσει το όποιο έργο έχει παραχθεί - και έχει παραχθεί έργο. Έχει προκαλέσει ζημιά τελικά. Η χειρότερη της έκφανση, ότι όλοι εμείς ασχολούμαστε με αυτό το θέμα και όχι με την ουσία - αν στο κάτω κάτω κάποιοι - όχι παράνομα - έλαβα ανεργειακό - δεν μας έχει χρεωκοπήσει σε αριθμητικούς τουλάχιστον όρους
έτσι εν οι Ακκελικοί με τες κλάππες. Τζιαι ο Ππάπης έπαθεν την με τον ίδιον τρόπον.
το 85 ένας Ακελικός που εβασανίστηκεν στο πραξικόπημαν από νεοεκλελεγμένον συναγερμικόν βουλευτήν υποσχέθηκεν να καταθέσει. Εκάμαν πομπόδην καταγγελίαν στην βουλή (οι ηλήθιοι, πριν να παν δικαστήριο) τζιαι εξεκινήσαν οι πιέσεις από συγγενείς, γνωστούς, αστυνομικούς, cid, μουχτάρηες τζιαι τελικά εφοήθην ο μάρτυρας τζιαι απέσυρεν. Εγινήκαν περίγελον όπως καλήν ώραν. Κανένας δεν ασχολήθην με την ουσίαν.
Ο Φούλλης να μας εξηγήσει τζιαι μας την τέχνην πως κάμνεις τόοοοοοσην περιουσίαν με έναν δίπλωμαν μαθηματικού να κάμουμεν τζιαι μεις παρά να ορύεται ότι ιμισς αφήνονταν υπονοούμενα εναντίον του. Δεν υπονοώ ότι έκλεψεν ο άθρωπος. Απλώς την τέχνην θέλω να μας εξηγήσει.
Takeiteasy, μήπως η αναφορά αυτή είχε ακριβώς αυτόν τον ένα σκοπό, το να αποτρέψει δηλαδή τον κόσμο να ασχοληθεί με την ουσία, το τι έργο δηλαδή παρήγαγε η κυβέρνηση;
Aceras Anthropophorum, θέλεις να πεις πως και στην περίπτωση του Χριστόφια υπήρξαν πιέσεις από κάποιους να μη δοθούν στοιχεία; Νομίζω πως ακριβώς το αντίθετο έχει γίνει.
Ο Χριστόφιας είναι στην εξουσία τρία συν τεσσεράμισι χρόνια. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα θα είχε, αν ήθελε, χρόνο να ασχοληθεί και με τον Φούλη και να τεκμηριώσει υποθέσεις που όπως υπαινίσσεσαι υπάρχουν.
Δεν ξέρω ποιον βολεύει να αιωρούνται τέτοιου είδους αόριστες υποψίες, αλλά ο Χριστόφιας είναι στην εξουσία τρία συν τεσσεράμισι χρόνια.
Εν πάση περπτώσει αυτή η ανάρτηση δεν είναι αφιερωμένη στη διαφθορά, αλλά σε άλλο θέμα. Για τη διαφθορά είχα παλαιότερες αναρτήσεις και σκοπεύω να ξαναγράψω κι άλλη φορά.
Δημοσίευση σχολίου